Välkommen till Norsjö Beach 2019!

Här hittar du all information om turneringen, regler och förutsättningar för de olika klasserna och sånt du behöver för att anmäla dig och ditt lag. Vi önskar alla Ungdomar,  Företag  Amatörer och alla duktiga elitspelare välkomna att delta i Norsjö volleys stora beach turnering den 2-4 Augusti.

 
Sista anmälningsdag är 27 Juli 2019. (inbetalt= klar anmäld)

Vad är Norsjö Beach för någonting?

Lite intressant är det allt, att Norrlands troligtvis mest uppskattade strandplätt för beachvolley till vardags varken är en strandplätt eller en plats för beachvolley. Men i fallet med Norsjö Beach är det ett faktum att en parkeringsplats under fyra dagar förvandlas till ett Copacabana med läktare men det i sig är långt ifrån det som gör den helgen extra speciell!

Norsjö Beach

Sedan födseln 1996 har “Beachen”, som den kallas i folkmun, stadigt vuxit och Norsjöborna har verkligen tagit den till sina hjärtan. Med det inte sagt att det är en lokal uppgörelse, spelare och åskådare kommer från vida omkring för att ta del i, eller från sidan uppleva, denna pärla i Norrlands inland. Spelare i alla åldrar och med varierande skicklighet gör i fem klasser upp om äran att få titulera sig segrare i Norsjö Beach. På fredagen är det ungdomar, amatörer och företag som drabbar samman, på lördagen är det mixed motionsklassen och på söndagen är det dam- och herr elit som fajtas. Även om helgens naturliga mittpunkt är beachvolleyn så bjuds besökarna på så mycket mer också, till exempel kringarrangemang som lotterier, tävlingar, barnaktiviteter och mycket mer. För många är kvällarna på “Beachen” årets höjdpunkt då det erbjuds musik, underhållning och festligheter i och omkring “MEDAN” mitt i samhället i tät anslutning till beachplanerna. Alla som någon gång upplevt “Beachen” kan vittna om glädjen och gemenskapen som genomsyrar hela samhället under första helgen i augusti varje år, så om du inte har besökt Norsjö denna underbara helg är det hög tid nu! Om inte annat bara för att se förvandlingen av en stor plätt asfalt som under onsdagen på bara några timmar blir en sandstrand med nät och linjer för att på söndagskvällen återigen förvandlas till en asfaltsyta. Men när du ändå är här kan du lika gärna passa på att njuta av “Beachen” också, du kommer inte ångra dig!

Fakta

Turneringen arrangeras av Norsjö Volleyboll och startade 1996. De lokala åkerierna hjälper till och transporterar in 2500-3000 m3 sand till Norsjö centrum där 8 provisoriska beachvolleybollbanor upprättades vid vad vi kallar Medborgarhuset, i folkmun “Medan” asfaltsytor även de två permanenta banorna vid skolan nyttjas ibland i spelet. Turneringen spelas i gruppspelsform där de bästa går vidare till slutspel. Deltagarantalet brukar variera men ungefär 280-320 fördelade på 90-95 lag som svettas, umgås och ha roligt tillsammans i en trivsam och lekfull miljö där alla är välkomna att delta och ha skoj i den mjuka sanden. Turneringen är även i år indelad i fem klasser, 1. Ungdom , 2. Företag och 3. Amatörer spelar på fredagen där nu alla amatörer får delta, Lördag spelas den öppna klasserna 4. “Mixed Motion” . Söndagen den del av turneringen som nu lockar mycket duktiga spelare 5. “Dam/Herr Elit”. Vi håller hårt på amatörregeln dvs. att du inte de senaste fem åren spelat aktivt gäller både inomhus och beachvolleyboll. Komplett information om vilka krav som ställs för de olika klasserna hittar du längre ner…

Turneringen brukar vara begränsad till de 30-35 först anmälda lagen/speldag ( kvotering mellan klasserna “Dam/Herr Elit”,)  vi försöker hela tiden att optimera och se över hela turneringen om en möjlig ökning av deltagande lag. begränsningen beror på den tid samt det antal banor som finns att tillgå.

    • .

OBS! VARJE DAG KOMMER PRIS FÖR BÄSTA UTKLÄDNAD SKE!

  • Fredag mitt på dagen startar klassen ungdomar sedan fortsätter festen med amatörernas och Företagens matcher .
  • Lördag morgon startar mixed motion turneringen, lagen är mixade även med licensierade spelare enligt  klassreglerna. Matcherna spelas fram till eftermiddagen och avslutas med finalerna .
  • Söndag Dam/Herr Elit turnering har nu prispengar 2000:- till det vinnande laget i respektive klass